Fasa kedua Loji Rawatan Kumbahan Wenzhou Xipian memilih penapis penggulungan automatik Nanjing Yixiou Ecolead

2019-05-18 Berita Syarikat372 paparan

Dengan perkembangan pesat ekonomi Wenzhou dan kemajuan urbanisasi yang berterusan, jumlah pembuangan kumbahan bandar terus meningkat, dan beban pencemaran meningkat. Sejak sekian lama, disebabkan oleh kelewatan serius dalam pembinaan sistem kumbahan di wilayah barat, sebahagian besar kumbahan di kawasan ini dibuang terus ke Sungai Ou tanpa rawatan, menyebabkan pencemaran air yang teruk dan semakin teruk, yang memberi kesan serius kepada pengeluaran perindustrian dan pertanian, sanitasi persekitaran bandar dan orang ramai.Untuk sihat, tingkatkan kualiti persekitaran air secepat mungkin. Fasa pertama Loji Rawatan Kumbahan Wenzhou Xipian sudah dalam operasi overload. Untuk menangani kumbahan baru di kawasan bandar Wenzhou tepat pada masanya, meningkatkan lagi kualiti persekitaran air bandar, dan mempromosikan pembangunan ekonomi dan sosial Wenzhou yang mampan, Suruhanjaya Pembangunan dan Pembaharuan bersetuju untuk menyetujui fasa kedua Loji Rawatan Kumbahan Wenzhou Xipian. Pemilik projek adalah Wenzhou Chuangyuan Water Co., Ltd. Skop perkhidmatan Loji Rawatan Kumbahan Wenzhou Xipian merangkumi Quxi, Guoxi, Panqiao, Louqiao, Xinqiao, Shuangyu, Yangyi, Xijiao dan kawasan lain. Kawasan perkhidmatan meliputi kawasan seluas 96.87km2, bermula dari Jalan Jiushan di timur, sebelah barat kawasan perumahan Shuixin (utara Tanghe), Jalur Niushan, barat ke Jambatan Oujiang dan Juxi, selatan dari persimpangan Ouhai dan Ruian, dan utara ke Ou Waterfront. Ia merangkumi empat sistem kumbahan di Xijiao, Shuangyu, Yangyi dan Sanxi. Pada masa ini, Bandar Wenzhou sedang menjalankan projek pembinaan dan pengubahsuaian sistem saluran kumbahan di barat, dengan dua stesen pam baru dan empat paip saluran kumbahan berukuran 15,369 meter. Rangkaian paip kumbahan pada dasarnya telah terbentuk dan secara beransur-ansur bertambah baik.

Tapak pembinaan projek ini terletak di kawasan kilang Loji Rawatan Kumbahan Xipian di Bandar Wenzhou (No. 38-1, Jalan Wanershan, Bahagian Timur Woqi, Bandar Shuangyu, Daerah Lucheng).

Kandungan utama pembinaan projek ini adalah untuk meningkatkan kapasiti rawatan kumbahan sebanyak 150,000 tan sehari. Rawatan kumbahan menggunakan proses kaedah sludge aktif edaran yang diubah suai (CAST). Setelah pekat dan dehidrasi, enapcemar diangkut ke Wenzhou Hongze Environmental Thermal Power Co., Ltd. di Taman Binhai Zon Pembangunan Ekonomi Wenzhou untuk pembakaran kering dan rawatan tidak berbahaya. Pelepasan air ekor menerapkan “Tahap B Piawai Pencemaran Loji Rawatan Air Sisa Bandar” (GB18918-2002) tahap B.

Pada masa ini, projek ini membeli 4 set penapis udara tirai bergulir automatik syarikat kami, yang digunakan untuk menyaring peniup udara dan melindungi peniup agar berfungsi dengan stabil dalam jangka masa yang lama. Disarankan untuk memilih penapis udara tirai bergulir automatik Nanjing Yixio Technology untuk penapis udara blower loji rawatan kumbahan. Ini adalah pilihan bijak bagi banyak loji rawatan kumbahan domestik.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032