Spesifikasi operasi yang betul dari penapis udara bergulir automatik

22 Mei 2019 Berita Industri 208 tontonan

Sekiranya penapis udara tirai roller berfungsi dengan selamat dan tanpa kesalahan, ia mesti dikendalikan dengan ketat sesuai dengan spesifikasi pengoperasiannya, dan kaedah operasi dan peraturan operasi tidak dapat diubah sesuka hati, sehingga penyaringan udara dapat mencapai sasaran. Oleh itu, apakah spesifikasi operasi penapis dengan mudah? Biarkan editor memberikan pengenalan terperinci, saya harap ia dapat membantu orang yang berkaitan.

1. Sebelum penggulung penapis udara mula digunakan, kita mesti membuat persiapan sebelum memulakan. Pertama, periksa persekitaran operasi peralatan, sama ada ia mempunyai keadaan operasi, sama ada peralatan di sekitarnya telah diperiksa, sama ada terdapat peralatan tertutup atau boleh Jika ia sedang berjalan, tetapi operasi tidak dilakukan sesuai dengan spesifikasi, harus ditentukan sebelum memulai, dan kemudian periksa apakah sekeliling peralatan telah ditutup untuk mencegah gas yang tidak difilter memasuki pedalaman dan menyebabkan sistem gagal ditapis.

2. Sekiranya pemeriksaan betul, mulakan alat operasi, perhatikan penggantian bahan penapis semasa operasi, operator tidak boleh ceroboh, jika bahan penapis tidak diganti untuk waktu yang lama, pekerjaan sebelumnya akan ditinggalkan, jadi pastikan untuk menonton prosesnya.

3. Ganti bahan penapis untuk memastikan prestasi pengedap yang baik. Pemasangan mesti seimbang tanpa pembuangan. Periksa spesifikasi bahan penapis sebelum pemasangan untuk mengelakkan ukuran bahan penapis tidak sesuai dengan ukuran peralatan, dan pastikan udara semasa menggantinya.Jangan bocor, lakukan perlindungan keselamatan dengan baik.

4. Setelah peralatan berjalan, lakukan dengan baik mematikan, membersihkan setiap struktur, memeriksa keadaan bahagian yang lengkap, dan memperbaiki dan mengganti bahagian yang hilang tepat pada waktunya untuk memastikan penggunaan operasi seterusnya dengan baik.

Ringkasnya, spesifikasi operasi penapis udara tirai bergulir automatik dapat diringkaskan sebagai persiapan sebelum dimulakan, pemerhatian semasa operasi, penyesuaian semasa operasi, dan pemeliharaan setelah penutupan. Hanya sesuai dengan spesifikasi operasi penapis, operasi peralatan dapat dilakukan dijamin lancar, kesan penapisan boleh mencapai standard. Oleh itu, disarankan agar pengguna peralatan membaca spesifikasi operasi peralatan dan keperluan kuasa dan voltan yang dinilai sebelum beroperasi untuk memastikan pengeluaran yang selamat.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032