Bercakap mengenai pengangkutan dan pembungkusan penapis udara bergelung

22 Mei 2019 Berita Industri 178 tontonan

Penapis udara bergelung digunakan secara meluas di loji rawatan kumbahan, loji kimia, loji rawatan gas buangan dan kilang utama lain, yang melibatkan pelbagai industri, sehingga ruang lingkup penggunaannya juga sangat luas, sehingga biaya pengangkutan dan pembungkusannya juga sangat tinggi Oleh itu, bagi banyak syarikat, cara menjimatkan kos pengangkutan dan pembungkusan menjadi masalah yang sangat sukar bagi syarikat. Editor berikut memberi anda beberapa cadangan pengangkutan dan pembungkusan untuk rujukan anda.

Volume penapis udara bergelung adalah peralatan berskala besar, dan isinya berkisar antara 1 meter padu hingga kurang dari 10 meter padu. Memandangkan perbezaan geografi antara perusahaan produksi dan perusahaan yang menuntut, kos penghantaran, pengangkutan dan pembungkusan telah menjadi masalah bagi kedua-dua pihak. Sebenarnya, untuk pengangkutan barang-barang besar, semuanya dilakukan dengan pengangkutan, tetapi tidak dapat dielakkan bahawa proses pengiriman barang pasti akan melambung, jadi masalah pembungkusan perlu diselesaikan dengan segera.

Kami mencadangkan agar semua penapis udara bergelung harus dibungkus dalam kotak kayu, kerana pembungkusan kotak kayu lebih praktikal, dan sangat sesuai untuk barang-barang yang takut berlanggar, dan pembungkusan kayu akan meningkatkan kelembapan udara ke tahap tertentu dan cegah Kerana peralatan menghadapi hujan dan atmosfera semasa pengangkutan, peningkatan kemasukan air dan kelembapan mempengaruhi prestasi peralatan, dan dalam beberapa kes yang serius, ia juga akan menyebabkan peralatan tersebut berkarat dan merosakkan bahagian. Oleh itu, disyorkan untuk menggunakan pembungkusan kotak kayu untuk mencapai dua tujuan. Dari segi pengangkutan, lebih banyak trak digunakan. Pertama, kitaran penghantaran pendek. Kedua, kitaran pendek akan kurang memberi kesan persekitaran terhadap peralatan di jalan raya, jadi kerosakan pada peralatan akan lebih sedikit.

Pengangkutan dan pembungkusan penapis udara bergelung tidak dapat diabaikan. Kualiti pembungkusan secara langsung mempengaruhi prestasi peralatan. Sekiranya penapis udara rosak, penapisan udara tidak akan lengkap, jadi rawatan kumbahan dan rawatan gas buangan tidak akan Piawaian yang diperlukan tidak berbahaya bagi perusahaan dan persekitaran sosial keseluruhan. Oleh itu, kedua-dua agensi pengangkutan dan syarikat konsinyasi mesti memperhatikan pengangkutan dan pembungkusan. Pastikan kehidupan dan kepentingan perusahaan dan masyarakat umum tidak terjejas.

 

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032